5 συμβουλές για να κάνετε σχέση μετά το διαζύγιο


Βρίσκεστε σε μια νέα φάση ζωής. Έχει στάδια, δυσκολίες, αλλά και απολαύσεις που είναι εκεί για εσάς. Ένα διαζύγιο δηλαδή είναι ένας μικρός θάνατος, που ακολουθείται από μία αναγέννηση. Είναι μια ακόμη ευκαιρία, για ζωή, παρά τις αντικειμενικές, συναισθηματικές δυσκολίες προσαρμογής μετά το χωρισμό και τον επαναπροσδιορισμό του οικογενειακού σχήματος.
Συνήθως οι γυναίκες είναι εκείνες που πρέπει να συνδυάσουν ως μαέστροι, τις ανάγκες των παιδιών, της δουλειάς και του σπιτιού.
Η προσωπική ζωή, μένει στην τελευταία μοίρα, αφού θεωρείται πολυτέλεια, ή «επικίνδυνη αποστολή», ή είναι κάτι που το σκέφτονται με φόβο μετά την άδοξη λήξη του γάμου.
Η ζωή όμως, έχει τη δυναμική της και θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί αυτό είναι το υγιές. Οι άνθρωποι χρειάζονται άλλους ανθρώπους και η συντροφικότητα είναι αυτό που μας κινεί όλους τελικά.
Έρχεται κάποτε η ώρα που νοιώθουμε ασφαλείς να σχετιστούμε ξανά. Να ξαναμπούμε στο παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα.
Πείτε το δεν είναι κακό: «Θέλω να κάνω μία σχέση αγάπης», Μπράβο, είστε στο σωστό δρόμο.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, σε περίπτωση, που διστάζετε ή νοιώθετε ανασφάλεια, σαν να είναι η πρώτη φορά.
- Βεβαιωθείτε ότι είστε απολύτως έτοιμες για μια σχέση.
Ακούστε τα συναισθήματά σας και τα θέλω σας, γνωριστείτε με τον καινούργιο σας εαυτό, αγκαλιάστε αυτό που είστε σήμερα, μην σκέφτεστε τι πήγε στραβά στην προηγούμενη φάση. Χαλαρώστε και αφεθείτε στη ζωή που προχωρά, είτε πάμε μαζί της είτε όχι.
- Ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.
Εάν έχετε κάνει μία γνωριμία που νιώθετε ότι αξίζει να της δώσετε ενέργεια και προσοχή, μιλήστε με ειλικρίνεια σε όλους όσοι θα επηρεαστούν από αυτή σας την απόφαση. Κυρίως στα παιδιά, μιλήστε ανάλογα με την ηλικία τους, για την ανάγκη και την επιθυμία σας να ξαναφτιάξετε την προσωπική σας ζωή και να είστε χαρούμενη. Τονίστε τους ότι παραμένουν η προτεραιότητά σας και η νούμερο 1 φροντίδα σας, σε όλο τον κόσμο.
- Τα παιδιά γνωρίζουν μόνο τις σχέσεις που είναι σοβαρές.
Τα παιδιά, αναζητούν ισορροπίες μετά το χωρισμό των γονιών τους και ποτέ δεν είναι έτοιμα να δεχτούν «αντικαταστάτες» του μπαμπά ή της μαμάς, μέσα στο σπίτι. Επειδή δένονται εύκολα,, για να μη βιώσουν την απογοήτευση αν η σχέση τελειώσει πολύ γρήγορα. Δώστε χρόνο για δέσιμο, πριν τη συγκατοίκηση ή το γάμο. Σε κάθε περίπτωση αφήστε τα να εκδηλώσουν αυτά που νιώθουν και ακούστε αυτά που έχουν να πουν. Να είστε έτοιμοι για πολλή συζήτηση και να τα καθησυχάζετε με κάθε ευκαιρία, λέγοντας τους, ότι κύριο μέλημά σας είναι η δική τους σταθερότητα και ευημερία.
- Οριοθετήστε το σύντροφό σας σε σχέση με τα παιδιά σας.
Είναι βασικό να είναι διακριτά τα όρια και οι ρόλοι του καθενός στο νέο σχήμα της ζωής σας. Για παράδειγμα, ο σύντροφός σας, δεν θα γίνει ποτέ μπαμπάς των παιδιών σας. Δεν θα μπορεί να τα τιμωρήσει, ή να τους επιβληθεί αυτό είναι δική σας δουλειά και πρέπει να γίνει σαφές από την αρχή.
- Πιστέψτε ότι αξίζετε να είστε ευτυχισμένη ξανά.
Βρίσκεστε πλέον σε άλλη πίστα. Έχετε εξελιχθεί σε μία γεμάτη γυναίκα που δεν αναζητεί επιβεβαίωση, δεν έχει αγωνία να «πληρώσει» τις κοινωνικές επιταγές για οικογένεια και παιδιά. Αυτά έχουν γίνει. Εκείνο που είναι σε εκκρεμότητα είναι η δική σας χαρά, το δικό σας μερίδιο στη ζωή που είναι όμορφο να τη μοιράζεσαι με κάποιον. Και να θυμάστε, επειδή δεν πέτυχε ο γάμος, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει κάποιος να εκτιμήσει αυτό που είστε και αυτό που έχετε να δώσετε.